Tako, kot vsako leto so tudi letos poskušali zbuditi kralja Matjaža. Hja in tudi tukaj ni manjkal fotofoto. Pod Peco se je letos zbralo veliko obiskovalcev,kot tudi tekmovalcev ki pa jih ni zmotilo niti slabo vreme.Za gradit gradove se je prijavilo kar 104 ekip, ki so bili pripravljeni pokazat svoje znanje, moram priznati, da so pod njihovimi rokami počasi nastajale prave mojstrovine....krasno. Kot sem že omenila, smo se odpravili pod Peco , prevoz do prizorišča dogajanja je bil organiziran, kar gre velika pohvala organizatorjem, saj se tako ni bilo potrebno mučit z svojim prevozom. Pa se podajmo pod goro.....
....kombiji v dolini so bili pripravljeni, da nas popeljejo visoko pod goro....

......tudi kuhan vinček je bil, tako za ogrevanje, kajti ni bilo preveč toplo....

.....dolino je pričela ovijat grda megla, vse je bilo tako sivo, pusto.....

......na prizorišču je bilo že kar precej živahno....

.....tudi zvoki harmonike so odmevali v snegu....

.....počasi a vztrajno so gradili in oblikovali svoje mojstrovine......

.... pričelo je snežit, pa helo romantika in adijo slikarija.....in za kratek čas malo odmora....

.....počitka tudi sneženje ne zmoti, ko je telo utrujeno je pač potrebno počivat....

....dobra ideja, je takole zgradit kavč in malo počivat....se prileže...

....pa je kaj hitro zadišalo po kuhanem čajčku......

....tudi za taborni ogenj so poskrbeli...ogrevanje je bilo prav prijetno.....

.....čas graditve se je iztekel in pokazale so se mojstrovine naših mojstrov, tale zmaj je res lačen, pojedel je namreč kar svojega gospodarja ...

....krasen gradič, sicer malo majhen za kralja,pa vendar..... krasen....

....tale je prav simpatičen, pa še svečke so prižgali.....

.....tukaj je bilo pa prav domače, pa če to ne prebudi kralja .....

...he, he pa ga je je prišel v dolino poiskat svojo Alenčico......

Ker je sneženje postajalo vedno močnejše, jaz pa vedno bolj mokra sem se odločila za odhod v dolino, kajti čakala me je še dolga pot do doma. Domov smo prišli mokri in še utrujeni, vendra se je splačalo. Bilo je krasno, kljub sneženju je bilo videti veliko lepega. Ljudje, ki jih družijo veselje, druženje ustvarjanje in zabava so dodali tisto končno piko na i. Upam da se tudi drugo leto vidimo pod Peco in zopet prebudimo zaspanega kralja v še večjem številu, do takrat pa lep kraljevski pozdrav.